Om mig

Ingegerd Andersson heter jag, född och uppvuxen på Hisingen i Göteborg. Här har jag valt att bo kvar. I vårt hem finns en Steinwayflygel som jag spelar på, bland annat när jag ger sånglektioner. Här finns även min ateljé där jag arbetar med mitt bildskapande. 

Musiken

Mitt liv är en blandning av undervisning och aktivt eget musicerande, en härlig blandning!Jag är utbildad på Musikhögskolan i Göteborg, numera Högskolan för scen och musik. Först musiklärarexamen och sedan sångpedagogexamen. Dessutom har jag läst musikvetenskap, musikpedagogik, scenisk kommunikation, musik och kommunikation samt diverse kurser i estetik med mera. 

Jag har jobbat som musiklärare på olika stadier, från musiklek med små barn till gymnasieungdomar på estetiska linjen bland annat på Ale gymnasium med sångundervisning, musikteori, sceniska musikprojekt m.m. Utöver det har jag gett privatlektioner i sång till såväl vuxna som ungdomar. Jag har varit coach och dirigent för flera körer genom åren.  Några år undervisade jag i sång på Musikhögskolan. Jag har hela tiden självt utövat musik genom sång enskilt och i kör. Sedan många år är jag medlem i kören Vocal art ensemble. Under några år arbetade jag dessutom på Göteborgs stadsteater som sångare och skådespelare.

Konsten

Utöver musiken har jag målat i många år, men mer och mer de senaste fem åren. Det har gett mig ännu ett sätt att uttrycka mig. Det känns berikande. Inspirationen hämtar jag från annorlunda miljöer, naturen, människor och musiken.  ia - är min signatur

Jag målar med akryl på duk och pannå och använder gärna många och starka färger. Jag  vill gärna få fram spännande ytor.

Jag är i huvudsak autodidakt men har tillägnat mig kunskap genom att gå på kurser för olika konstnärer samt att ha en konstnär som coach. 

2015 började jag ställa ut min konst. Sedan dess har jag haft två separatutställningar på Ale bibliotek. Jag har även deltagit i samlingsutställningar på Partille Slott i Partille , Galleri Mollösund i Tången Mollösund och på Galleri Engleson i Göteborg.